Kim jesteśmy

Historia naszej firmy sięga lat trzydziestych ubiegłego wieku, kiedy to Wacław Oskroba otworzył pierwszą piekarnię. Rodzinną tradycję kontynuowali jego synowie, Stanisław i Ryszard, a od 1981 roku pielęgnuje ją wnuk Wacława ze swoją rodziną.

Poznaj magię powstawania naszych wypieków

Przez lata z małej piekarenki z jednym piecem staliśmy się dużą piekarnią dysponującą trzema zakładami produkcyjnymi.

Mimo nieustannego rozwoju nadal jesteśmy firmą rodzinną, w której doświadczenie, wiedza i tajniki zawodu przechodzą z pokolenia na pokolenie i która nieustannie czerpie z polskich tradycji piekarskich.

Swój sukces zawdzięczamy umiejętnemu łączeniu nowoczesnych rozwiązań technologicznych i wieloletniego doświadczenia.

Doskonałym przykładem tego, jak można łączyć tradycję i nowoczesność, jest nowa linia do produkcji chleba formowego na naturalnym zakwasie, wykorzystująca rewolucyjną technologię czystych pomieszczeń (clean room). Jest to najnowocześniejsza a przy tym naturalna metoda przedłużania trwałości pieczywa.

Nasze wypieki dostępne są w hipermarketach i hurtowniach spożywczych, supermarketach, dyskontach, sklepach detalicznych oraz w punktach firmowych, należących do naszej własnej sieci franczyzowej, która obejmuje w tej chwili około 250 placówek.

Jesteśmy stabilną firmą działającą długofalowo. Wierzymy, że spoczywa na nas odpowiedzialność za zadowolenie i zdrowie naszych Klientów, staramy się sprostać jej najlepiej, jak umiemy.

Wysokie kwalifikacje naszego zespołu, najlepsze surowce na rynku oraz tradycyjne technologie piekarskie w połączeniu z nowoczesnymi rozwiązaniami, składają się na jakość naszych wyrobów, wysoko cenioną przez rosnące grono Klientów.